Turistična kmetija Abram-Žerjal

Znamenitosti v neposredni bližini, ki je še vedno del Krasa

Odkrivanje lepot Krasa, v osrčju katerega leži turistična kmetija Abram - Žerjal, si lahko popestrite s širokim naborom športnih, rekreativnih, učnih, kulturnih in drugih aktivnosti ter dogodivščin.

Turistična kmetija Abram - Žeral se nahaja v naselju Sveto v Občini Komen. Največji znamenitosti naselja Sveto sta cerkev sv. Tilna (po domače Tilha), ki je eden najpomembnejših spomenikov sakralne arhitekture v Sloveniji (edinstvena zaradi osmerokotne oblike cerkvene ladje iz leta 1579 in dežnikasta strešna konstrukcija, sloneča na enem samem stebru) in ob cerkvi starodavna lipa, stara okoli 500 let.

Naša Turistična kmetija z nastanitvijo Abram-Žerjal je odlično izhodišče za izlete po Krasu. Lahko si ogledate številne naravne znamenitosti v bližini, predvsem so zanimive Kraške jame. Uživali pa boste tudi ob ogledu kulturnih spomenikov, ki vas bodo s svojimi zgodbami popeljali skozi zgodovino tega območja. 

Dobro je na Krasu poskrbljeno tudi za ljubitelje športa in rekreacije, urejene so številne kolesarske in pešpoti, na razpolago je golf, jahanje, tenis in tudi plavanje

abram_01

Turistična kmetija Abram - Žerjal je odlično izhodišče za ogled naravnih znamenitosti v bližnji okolici.


Z izbiro spodnje znamenitosti si lahko ogledate njihov podroben opis:

Turistična kmetija Abram - Žerjal
Sveto pri Komnu 69, 6223 Komen
Slovenija
031 326 769

fotogalerija